HarriMulari

Tuulivoimakriittisyys on uusi musta

Vuoden 2011 eduskuntavaalien alla tilan otti haltuun ns. maahanmuuttokriittisyys. Se tila todella otettiinkin haltuun puolitotuuksilla ja lopputulema oli se kuuluisa jytky. Hommalla oli kaksi ulottuvuutta. Ensimmäiseksi ruodittiin epäkelpoja ihmisryhmiä, uuskielellä afrikkalaisen kulttuurin edustajia ja muslimeja, toisekseen poliitikkoja jotka sallivat ja suorastaan edistivät tämän aineksen pääsemisen maahamme. Kaikki keinot olivat sallittuja taistelussa ”varsinaisia maahanmuuttajia” ja mädättäjiä vastaan, tärkeimpinä kuitenkin ”linkki” ja tahallinen väärinymmärtäminen.

Sama kaava toistuu nyt puhuttaessa uusiutuvasta energiasta. Siinä missä Ville Niinistö kolme vuotta   sitten lausui ”-Vaasassa on oivallettu, että hajautettu energiantuotanto, älykkäät sähköverkot sekä erilaiset uusiutuvan energian energiatehokkuuden ratkaisut on tulevaisuutta. Uskon, että tänne voidaan tuoda kymmeniä tuhansia työpaikkoja lisää ihan seuraavan kymmenen vuoden aikana.”, kääntyy tuulivoimakriittisen mielessä poliitikon lupaukseksi kymmenistä tuhansista uusista työpaikoista Vaasan seudulle vain ja ainoastaan koska tuulivoima. Tällaiselle olkinukelle on sitten tietysti helppo naureskella ja kerätä kannatusta koska linkki. http://villeniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190185-energiaremontti-nyt...

Tuulivoimassa ja energiapolitiikassa ylipäätään näillä leveysasteilla on taatusti keskusteltavaa ilman silkkaa panettelua ja tahallista väärinymmärtämistä. Huonoista argumenteista joutaakin jäädä kiinni, mutta ei kuvitellun vastapuolen suuhun pidä keksittyjä lauseita laittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Ilkka Huotari

"Vaasassa on oivallettu, että hajautettu energiantuotanto, älykkäät sähköverkot sekä erilaiset uusiutuvan energian energiatehokkuuden ratkaisut on tulevaisuutta."

Olen samaa mieltä Niinistön kanssa tästä.

Olen myös samaa mieltä maahanmuuttokriittisten kanssa.

Miten tässä nyt kävi teoriallesi, että nämä kaksi ovat jotenkin verrattavissa keskenään? Minunhan pitäisi olla kai teoriasi mukaan Niinistön kanssa eri mieltä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niinistöllä oli hyvä teoria, ainoastaan tuulen ja auringon mukaantuominen pilasi sitä.

Ilkka Huotari

Tuulesta en ole myöskään kovin innoissani. Auringosta taasen luulisin että sieltä on saatavissa ilmaista energiaa helpommin (tosin en tunne eri tekniikoita kovin hyvin).

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä poikkeuksetta kritiikittömät ovat pitkällä tähtäimellä mille tahansa alalle vaarallisempia kuin kriittiset.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Jostain syystä 1800 luvulla luovuttiin tuulienergiasta ja orjatyövoimasta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Aurinko- ja tuulienergia mullistaa markkinat. Kehitys on kulkemassa kohti energiavallankumousta ja uusiutuvat energiat valtaavat markkinoita. Aurinko- ja tuulienergian osuus kasvaa huimaa vauhtia niin, että 60-70 prosenttia Euroopan uusista sähköntuotannon investoinneista liittyy niihin. Suomessakin suunta on sama, vaikka vielä vähän jälkijunassa tullaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei kaikkea voi suunnata vain yhteen asiaan. Mitä jos ei saavuteta sellaisia tuloksia kuin toivottiin ja sitten vasta on myöhäistä alkaa tutkia muita vaihtoehtoisia? Niinpä nämä vaihtoehtoiset energiat tarkoittaa niitä kaikkia nykyisiä mitä ihminen on keksinytkään ja myös uusia keinoja pitää tutkia mutta ne uusien vaihtoehtojen tutkimiseen ei jostain syystä panosteta rahoitusta.

Lue kirja Uhkapeli Ilmastolla.

Aikaisempia möläytyksiäsi lukeneena tuntuu vahvasti, että sinulla on oma lehmä ojassa etkä edes anna mitään vastauksia muiden esittämiin kysymyksiin vaan jatkat vain ilosanomaa kritiikittömästi.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Harri, olen 57 vuotias, työura sähkön/automaation parissa , yrittäjänä n. 30 vuotta, FM paperit matematiikasta, joten laskento pitäisi ainakin jotenkin onnistua.

Kaikki se , mitä olen oppinut ymmärtämään sähköstä, sähköverkoista, yrittäjänä taloudellisesti järkevästä toiminnasta ja alkeis-aritmetiikasta huutaa suoraa huutoa : tuulivoima on totaalinen huijaus.

Olen yrittänyt - ihan aidosti- etsiä jotain positiivista tuulivoimasta vaan en sitkeistä yrityksistä huolimatta ole mitään löytänyt ; hienoja sanoja " puhtaasta, ilmaisesta energiasta jne.." , jotka auki analysoituna paljastuvat -sori- täydeksi pupuksi.

Vastaani ei ole vielä tullut yhtään tuulivoiman puolustajaa, joka käyttää tosiasioita ja päteviä lukuja perusteluissaan.

Harri, minä ( entisenä 70-luvun ´luokkakantaisena´ eli harhautetuksi joutumisesta on kokemusta) kehotan Sinua vakavasti miettimään : kusetetaanko Sinua?

http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

http://www.hs.fi/mielipide/a1388748339086

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

http://www.kymensanomat.fi/Mielipide---Sana-on-vap...

Harri , me kaikki enemmän kuin toivomme, että tuuli tai aurinkovoima puhtaina energiamuotoina ratkaisisivat ongelmamme vaan kun ei : tämä ei ole poliittinen mielipide, ei puheenvuoro ydin- tai hiili-,..voiman puolesta ; tämä on taas kerran vaatimaton yritys avata suljetut silmät....

Toimituksen poiminnat