HarriMulari

Maahanmuuttokriitikot sananvapautta vastaan

Tuore STT:n uutinen kertoo, että toimittajiin kohdistuva uhkailu ja vihapuhe ovat varsin yleisiä. Uhkailua aiheuttaa etenkin maahanmuuttoa käsittelevä kirjoittaminen. Samaisen uutisen mukaan on olemassa pelko, että vaikeita aiheita ei uhkailun vuoksi enää uskalleta käsitellä.

Joku vääräleuka voisi vielä kuittailla, että uhkailun takana olisivat fanaattiset mokuttajat, suvakit ja rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ei ole. Alunperin Kanava-lehdessä ja Suomen Kuvalehdessä sellaisenaan julkaistu Tuomas Murajan teksti kertoo asian oikean tolan. Tässä lainaus: "Kirjoitin Turun Sanomien toimittajana tuhansia lehtijuttuja, joista neljä käsitteli tavalla tai toisella perussuomalaisia tai puolueen äärioikeistosiiven toimintaa. Vihaviestitulva oli ennennäkemätön siihen nähden, kuinka paljon lukijat muutoin kommentoivat kirjoituksiani. Palautevyörystä osansa sai ilmeisesti myös päätoimittaja, joka lopulta pyysi minua ”pitämään taukoa kirjoittelussani”.

Sananvapauden puolesta toivotan silti kaikkea hyvää mm. ex-kansanedustaja Reijo Tossavaisen suunnittelemalle uudelle uljaalle medialle. Sinne nyt toki tällainen vihreä trolli Joensuusta ja noin 30 muuta muutamaa puheenvuorolaista eivät saisi kirjoitusoikeuksia ylilyöntien pelossa mutta silti!

ps. Hieman myös huolettaa, että oikeusministeri Jari Lindström (ps.) on valmis vaikeuttamaan kansalaisten suoria vaikutusmahdollisuuksia. Juuri kun me saimme Vihreiden esityksestä läpi mahdollisuuden kansalaisaloitteisiin, niin Jarppa haluaa vaikeuttaa tätä suoran demokratian esiasteen toteutumista.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nuivat ovatkin kaikessa jonkinlaisia narreja, esim sanavapausnarreja. Heillä on myös näitä skenaarioita että terrorismi tulee Pohjoismaihin maahanmuuton mukana. Jättivät kertomatta että itse sen tekevät. Sehän on sama tuon sananvapauden kanssa. Aina ruikuttavat että sananvapaus kapenee. Niin kai jos häiriköi ja uhkaa toimittajia.
Linnanmäellä oli ennen sellainen huone jossa on vääristäviä peilejä. Taitaa olla nykyään vakiosisustuskamaa netin miekkaritareilla.
Nuivien kanssa pitää muistaa että syyllisiä ovat sellaiset kuin Turkkila, Halla-aho ja heille pelikentän tarjonnut Soini.
Nämä ihmiset tekevät kaiken mitä tekevät eliittiasemasta käsin eivät tietämättömyyttään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Heidän lempiteemojaan on myös " eliitinvastaisuus".
He siis pyörittävät eliittiasemasta käsin joidenkin toimittajien avustuksella jatkuvaa vihaviestivyöryä ja valitusta siitä,että heidän " sananvapauttaan" rajoitetaan ja että ( heidän edustamaansa) " kansaa" ei kuunnella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan. Suomen suurin yksittäinen mediavaikuttaja Turkkila joka elää keskellä mediaa, on mediainnovaattori ja ison puoluetuetun lehden päätoimittaja arvosteli "mediaa" Putkosen luonteen väärinymmärtämisestä. Ja mediakaveri Liekki hymyili vieressä.
Voi sanoa että Bulgakov kalpenisi jos tapaisi Halla-ahon, Soinin ja Turkkilan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Erikoinen tuo kansalaisalotteiden torppaaminenkin tuolta taholta käsin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Toimittajien härski puolueellisuus ja asioiden vääristely varmasti aiheuttaa lukijoissa vastareaktion.

Palaute, jossa uhkaillaan, on tietenkin väärin, mutta paljonko sellaista on suhteessa kaikkeen palautteeseen? Toimittajan kieroutunut mieli saattaa nähdä kaiken kritiikin vihapuheena häntä ja kaltaisiaan kohtaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onneksi ei kuitenkaan ole edennyt vielä fyysiseksi väkivallaksi, kuten näiltä vastamielenosoittajilta rajatkiinni mielenosoittajia vastaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

50000 asetettiin rajaksi. Ei ole mitään sananvapauden rajoittamista HARKITA raja-arvon mielekkyyttä nyt, kun alkaa olemaan aineistoa siitä, miten mahdollisuutta käytetään ja miten eri allekirjoitusmääriä saaneet aloitteet selviävät.

Nythän avioliittolain muutoksen tapauksessa mahdollisuutta käytetään moraalisesti väärin tuomalla hyväksyttyä lakia vastustava aloite välittömästi käsittelyyn. Eihän se tietenkään mene läpi mutta aikaa kuluu turhaan ja aloitteiden arvokin kärsii, jos ne muuttuvat pelkäksi kiusanteoksi. (Myönnän, tämä on lievästi asenteellinen mielipide.)

Tietenkään yksittäistapaus ei ole lainmuutoksen peruste, ellei siinä näy räikeä epäkohta. Mutta uuden lain vaikutusta on kyllä syytä arvioida kokonaisuudessaan siinä vaiheessa, kun aineistoa vaikutuksesta alkaa kertymään. 50000 on pelkkä luku.

Tuosta vihapuheasiasta olen pitkälti samaa mieltä.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Murajan suhtautumisesta perussuomalaisiin ja rehellisiin faktoihin ja perusteluihin saa kuvan viitatusta tekstistä ja muista googlella.
Tuossa vielä linkki : http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/timo-soini...

Tuossa on toinen esimerkkilinkki hyökkäävästä uutisankasta, jota on kutsuttu rimanalitukseksi. Mahtoi TS:n päätoimittajaa hirvittää. http://jam.pp.fi/blogi/224.htm

Toimittajien tehtävänä on myydä ja tehdä populistisia uutisia. Siihen auttaa kun vähän tulkitsee ja etsii skandaaleja ja yllättäviä uutisia, joita luetaan. Toimittajat ja varsinkin freelancerit myyvät itseään, nyt pakon edessä alenevilla markkinoilla. Muuten saa potkut. Kallekin jäi internetin jalkoihin.

Ehkä lukijapalautteeseen on syynsä ? Silloin kun totuutta muokataan tai yksinkertaistetaan sen verran, ettei jää itse pahasti kiinni ? Internet ja palautteet on myrkkyä medialle. 'Vallan vahtikoiralla' ei ole enää monopolia megafoonina ja mainoskanavana eikä historiallista kolmatta valtiomahtia.

Nyt meillä on populistinen media, populistiset puolueet ja uutuutena puolueenomainen populistinen yhdistys, SPR, vaikuttamassa valtakunnan politikkaan ja tekemässä mielipidemuokkausta. Ja tietysti populistinen kansa. Ja populaarinen internet, jaettu tietoisuus. Voi tätä populismin määrää ja laatua.

TUossa on oma blogini aiheesta : http://jarmokanerva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20023...

Toimituksen poiminnat