HarriMulari

Persuversumin sähkeuutisia, osa 1

Pyhään Luukkaan kappeli suunniteltu jo alkujaan muslimien rukouspaikaksi.

Kun kirkkoja Euroopassa myydään, uusia moskeijoja  rakennetaan jatkuvasti Suomessa. Oulun yliopiston yhteyteen rakennettu Pyhän Luukkaan kappelin perusrakenne suunniteltiin pyöreäksi, jotta siitä voitaisiin tulevaisuudessa muuttaa kätevästi muslimien rukouspaikka.

Rahvas 3/2013, s.22

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Tynkkysen Sebu hymyilee maireasti heti Rahvas lehden alkusivuilla, ei liene epäselvää enää millä tulokulmalla asioihin paneudutaan.

Sivulla 22 tosiaan lukee noin mutta tekstistä ei selviä että onko se tekstin kirjoittajan mielipide vai esim arkkitehdin tms suunnitelmassa oleva tosiasia.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Jaa nyt kun tarkemmin katsoo niin tämä Rahvas olikin jo viiden vuoden takaa. Simon Elokin pönöttää kuvissa persujen nousevana tähtenä, miehellä hyvä perussuomalainen ote, eiku...

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

...ja siinä vaiheessa eläkerahastot muuttuvat aserahastoiksi..muslimeille.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Samassa artikkelissa puhutaan myös Turkista, miten ”se halutaan EU:n jäseneksi”.

Tosiasiassa Soinin Timppa ehti lausumaan vielä persuna ollessaan että jakaa arvot turkkilaisten kanssa. Samoihin aikoihin EU alkoi tekemään pesäeroa Turkkiin.

Juha Hämäläinen

Missä se EUforian pesäero näkyy, jos taas lähetettiin sotaa käyvän maan mielipuo0lipressalle lähetettiin kolme miljardia euroa?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Lienee ulko/talous/turvallisuuspolitiikkaa, Turkille maksu siitä että pitävät isommat siirtolaisvirrat EUn ulkopuolella.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #6

Rahan tarkoitus oli varmuudella kaikille selvää, mutta pesäeroa ei sillä kasvateta.

Olisiko kenties parempi siirtää nuo rahat rajavalvontaan Turkin suuntaan, kuin antaa ne kaverille, jota kohtaan "ollaan tekemässä" pesäeroa?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #8

Turhaan saivartelet, politiikka ei ole mustavalkoista. Ei siitä turkista varmaan suoranaista vihollistakaan ehdoin tahdoin kannata tehdä?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Totuus on aina mustavalkoinen, koska jos sen värittää se on jo mielipiteen ja totuuden sekoitus eli osatotuus......voisi sanoa, että ideologinen totuus

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #11

Mitä taas tulee tuohon vihollisuuteen, niin EUforia teki itsestään Turkin vihollisen kun siirtyi tukemaan kurdeja aseellisesti. Tuosta löytyy useita juttuja jopa suomeksi, josa haluat perehtyä asiaan josta keskustelet nyt mutu-tuntumalla

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jussi N. Tuohon Turkin mahdolliseen jäsenyyteen liittyen on kaiketi huomiota kiinnitettävä siihen, että unioni koko yhteisönä on ollut mahdollistamassa Turki jäsenyyttä. Tuohon jäsenyyden saavittamiseen liittyy myös Turkin saamat rahoitukset menneinäkin vuosina. puhumattakaan tulevista vuosista jotta maa saavuttaisi jäsenyyteen vaadittavat ehdot täytetyksi. Tosin onhan noista ehdoista moni jäsenenksi päässyt maa päässyt luistamaan. Ei taida olla suurtakaan merkitystä mitä Soini on puhunut tai puhuu, sillä ei hän kuitenkaan yksin tuota jäsenyys- eikä rahoituspäätöksiäkään tee. Eiköhän jäsenyys ole vielä jokseenkin pitkissä kantimissa, mutta kuitenkin maalle syydetään rahaa vastoin nykyisen tilanteen kehittymistä huonompaan suuntaan. MItä tuo kuvastaa EU:n toimintatavoista ylipäänsä?

Politico kirjoittaa Turkin saamista investointirahoista "Osana järjestelmää EU on sitoutunut investoimaan Turkissa yli 9 miljardia euroa vuosina 2007-2020, josta 3,8 miljardia euroa on osoitettu ns. ensisijaisille aloille: oikeusvaltio, hallinto ja henkilöresurssit (johon sisältyy koulutus , työllisyys- ja sosiaalipolitiikka)." https://www.politico.eu/article/european-court-of-...

Teksti alkuperäisenä luettavissa linkistä. Suomen kielinen vapaasti käännettynä. Alla linkki EU:n tilintarkastusyhteisön kertomukseen, johon politicon kirjoitus perustuu.
https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR18_...

Edellä olevan lisäksi lienee sitten erillinen sopimus EU:n ja Turkin kanssa pakolaisvirtojen pysäyttämiseksi.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Ei vaan oli pääpersuna persuissa:

https://m.iltalehti.fi/uutiset/201701122200052650_...

”Soini kuvaili Suomen ja Turkin välejä Ankarassa poikkeuksellisen lämpimiksi.”

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Joopa joo, Soinihan vain puhelee EU:n mandaatilla. Turkki on jäsenyyttä hakemassa EU:hun ja saa suuria investointitukia tuota varten. Tottahan toki Soini hallituksessa ollessaan on eu-myönteinen ja noudattaa kaikessa eu-tahtoa. Niin myös Turkissa tammikuussa 2017 sanoessaan IS:n kolumnisti toimittaja Timo Haapalan mukaan mm. "Mutta tässä on Soinin puheen varsinainen helmi:

– Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot."

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005404178.html

Miksi ihmetellä Soinin sanomisia ja tekemisiä sekä laittaa niitä ex-puolueen piikkiin, sillä käsitykseni mukaan hän toimi diktaattorisin ottein johtajana. Tuosta syystä saattoi myös puolueen kannatus laskea kuin lehmän häntä. Nyttemmin uutisoinnin mukaan on PS:ään tullut uusia jäseniä tuhansittain. Kaikkeen tottuu kun aikansa sattuu.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin Vastaus kommenttiin #25

”Miksi ihmetellä Soinin sanomisia ja tekemisiä sekä laittaa niitä ex-puolueen piikkiin, sillä käsitykseni mukaan hän toimi diktaattorisin ottein johtajana. Tuosta syystä saattoi myös puolueen kannatus laskea kuin lehmän häntä. Nyttemmin uutisoinnin mukaan on PS:ään tullut uusia jäseniä tuhansittain. Kaikkeen tottuu kun aikansa sattuu”

Niin, puolueen kannatus tosiaan lähti laskuun heti hallitusvastuun alkaessa painaa. Saattoi olla Soininkin syytä mutta kaikesta päätellen se on edelleen n. puolet siitä mitä 2015 jytkyjen jytkyssä, vaikka puoluejohto on vaihtunut. Soinin diktatuurissa saattaa olla perää, täytyy kuitenkin muistaa että aina kun Soini oli ehdolla puheenjohtajaksi, niin aina hänet myös valittiin. Tätä vasten tammikuun 2017 sanomiset ovat täysin valideja Persussuomalaisen ministerin sanomisia.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #24

Olet oikeassa. Muistin väärin, eikä ollut ensimmäinen kerta. Pahoittelut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan sillä militantilla islamisaatiolla sitten Euroopassa mahtavat juuret kun Roomaankin ja pitkin Italiaa rakennettiin pyörötemppeleitä.
Rakennustaiteen historia muuttuukin mielenkiintoiseksi kun tämä MVsivistyneistö alkaa sitä opettamaan.

Juha Hämäläinen

Vuonna 2013 lähetetty sähke ja nyt jo täällä!

Kuljetuksesta vastasi Posti OYj entinen Itella OYj os. Oy Posti Ab ?

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kyllä, posti kulkee kuin junan vessa vai miten se meni kun kissa emännällä pöytää pyyhki.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tuossa 5 vuotta vanhassa pamfletissa pikkuperut ovat myös huolissaan siitä, että kansakuntamme koulutetaan liikaa. Luulen huolen kumpuavan siitä oletuksesta, että kirjaviisaus vie heiltä äänestäjät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miten mahtaa olla kun tarkastellaan nytkin sitä kuinka paljon on korkeasti koulutettuja työttömänä? Eikö voida katsoa koulutuksen olleen tavallaan liika suoritettua tai ainakin mitä ilmeisimmin väärälle alalle?

Korkeasti koulutettuja 1/2018 työttömänä yli 40000, kun kaikkiaan työttömänä oli hieman vajaa 270000. Vasta valmistuneista jopa n. 40 %, joka on suuri määrä.

https://www.akava.fi/files/12516/01_Tilastoja_kork...

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Koulutus vaikuttaa paljon henkilön työllistymiseen.Kuviosta 1 nähdään, että korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden työllisyys oli 80 ja 95 prosentin välissä vuonna 2014. Keskiasteen eli lukion tai ammattikoulun käyneiden työllisten osuus oli korkeimmillaan 75 ja 80 prosentin välissä. Korkeintaan perusasteen koulutuksen saaneilla työllisyys nousee parhaimmillaan noin 60 prosenttiin."

http://tilastokoulu.stat.fi/data/tkoulu_tmt/img/tm...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Jaahas, etsit sitten vuosien takaista tietoa (2014), vaikka oli saatavilla tuorettakin (2018). No, kukin taaplaa tyylilleen uskollisena.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #17

Ei vaan minun esittämäni tilasto esitti kokonaiskuvan koko väestön tasolla. Uudempaa tietääkseni ei ole julkaistu, mutta tilanne tuskin on tuosta olennaisesti muuttunut. Sitäpaitsi linkkaamasi Akavan aineisto ei ole edes mitenkään ristiriidassa sen kanssa, esim. sivulla 2 nähdään, että viimeisen vuoden aikana työttömyys on vähentynyt enemmän korkeasti kuin matalasti koulutettujen keskuudessa.

Harri Mulari

Perusnuorten lehti Rahvas on kunnon runsaudensarvi kuten keskustelu osoittaa. Siteeratun islamisaatiojutun kirjoittanut Tynkkysen Sebu nousi sittemmin nuorten johtoon ja emopuolueen varapuheenjohtajistoon. Jälkimmäisen pestin loikkari-Timbe tekosyillä Sebulta anasti.

Persuversumin sähkeuutiset eivät välttämättä ole perinteisessä mielessä tuoreita. Persuversumissa ei myöskään jaeta perinteistä todellisuuskäsitystä. Mitä harhaisemmat jutut ja verisimmät väkivaltafantasiat, niin sitä suuremmalla todennäköisyydellä Persuversumin asukit palkitsevat kirjoittajan johtotehtävillä. Dosentti Luukkanen kirjoitti eilen tiensä tähtiin Paavo Arhinmäkeä koskevalla kirjoituksellaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sama taktiikka kuin Putinilla. Länsimaisvastaista pitää olla, keinoista ei väliä. Nautitaan siitä että toiset syyllistää. Siksi pistetään tarkoituksella överiksi.
Kaikki käännetään päälaelle. Ei väliä jos ulkopuoliset ihmiset joutuvat kärsimään.

Toimituksen poiminnat