HarriMulari

Kokoomuksen Pelkosen ja Sirénin Soini-kapina on käsikirjoitettua näytelmää

Kuten tiedämme ulkoministeri Timo Soinin luottamuksesta äänestetään eduskunnassa huomenna perjantaina 21.9. Tulos on jo selvä. Hallituspuolueiden selvä enemmistö tulee äänestämään Soinin luottamuksen puolesta ja taustatukea tulee asian vuoksi kristillisdemokraateilta koko ryhmän voimalla. Perussuomalaiset sorvasivat tänään ryhmäpäätöksen, jossa enemmistö äänestää Soinin luottamuksen puolesta, jälleen asian vuoksi ja muutama ehkä tyhjää.

Juuri tästä syystä Kokoomuksen muutamalla "kapinallisella" ei ole mitään merkitystä.  Julkisuuteen ovat astuneet tänään Jaana Pelkonen sekä Saara-Sofia Sirén, jotka ilmoittivat etteivät äänestä Soinin luottamuksen puolesta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005835262.html?utm_campaign=tf-IS&u...

Tämä on puhdasta poliittista teatteria. Vaalikampanja käy kuumana ja pari "tiedostavaa" naista kannattaakin asettaa "uhmaamaan"  ulkoministeri Soinin naisten terveyttä ja henkeä uhkaavia kantoja. Käsikirjoituksen juoni oli jo päiviä sitten selvillä, kun Petteri Orpo sanoi kuinka Soinin luottamuksen puolesta äänestetään, mutta "jokainen tekee viime kädessä itse päätöksen." Tämä jälkeen esiin astuvat luvan kanssa em. kaksi naiskansanedustajaa. Heille on annettu, ellei peräti asetettu lupa äänestää tyhjää koska mitään riskiä Soinin epäluottamuksen puolesta ei ole. Kyse on silkasta höynäytyksestä eli mielikuvista, jotka menivät läpi täysillä mm. SDP:n poliittisen historian tutkijalle Jani Kokolle

http://kokko1987.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261236-sanat-ovat-halpoja-aino...

Kun viesti menee näin suodattamattoma läpi tutkijalle, niin mitenköhän on tavan äänestäjän laita?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jep jep. On aika surullista poliittisen järjestelmän kannalta, että hallituspuolueet suurista lilliputteihin ottavat kannan Soinin "ristiretken" hyväksymiseksi sellaiseksi maksiimiksi, missä vain ja ainoastaan hallituksen pystyssä pysyminen on tärkeää. Se on itse asiassa törkeää.

ps. Mutta tiedetäänhän yleisesti, että kepulainen ja kokoomuslainen nainen alentaa itsensä, kun Isäntä määrää.

ps2. Miksi esittää kokoomuslaisena naisena paheksuvia kommentteja umpisovinistisen Soinin tempauksista, jos kuitenkin hyväksyy Soinin umpisovinistiset tempaukset. Onko kokoomuslainen nainen sovinistien muovailuvahaa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

ps3. Kun viimeksi SDP oli Isäntä talossa, niin silloinkin oman puolueen naiset joko tottelivat tai itkivät ja tottelivat… Onneksi tuli Jäätteenmäki, joka käänsi Iso-Paavon sivuraiteelle.
Oli varmaan monelle demarille ihokkaan repimisen paikka, kun moinen pohjalainen ämmänkäppyrä uskalsi pistää Euroopan presidentille niskalenkin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Noh, kieltämättä tykkäsin Lipposen politiikasta. Se oli suoraa ja läpinäkyvää. Kaikesta en tietenkään ollut samaa mieltä, mutta talouden ja ihmisoikeuksien yhdistämisessä Lipponen onnistui hyvin.

Se, että että Lipponen itketti joitain naisedustajia, ei varmaankaan johtunut sovinismista. Pikemminkin asioista. Se, että Jäätteenmäki sai vaalivoiton maanpetoksella, ei minusta ole eduksi kepulle. Jäätteenmäkihän sittemmin siirrettiin "Eurooppaan" ulkoiseen maanpakoon.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #10

Näin jälkikäteen täytyy kyllä todeta, että rouva "puhun niin totta kuin osaan", kaatui paljon vähäisemmästä kuin mistä nykyään selvitään. Oikeasti hänen olisi pitänyt vain painottaa sitä, että vuodettujen asiakirjojen tiedot olivat ilman muuta sellaista mistä kansan oli hyvä olla selvillä äänestyspäätöstä tehdessä. Tiukalla linjalla ja räikeän valehtelun välttämisellä hän olisi säilyttänyt asemansa, tai ainakin hänen selviytymismahdollisuutensa olisivat olleet pykälää paremmat.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #13

Jestas! Hienoa havaita Anneli Jäätteenmäen Kunnianpalautus. Miksi Hän kunniansa menettikään?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogistilla on joitain salaliittoväitteitä, joiden todentaminen on näin lukijalle hiukka vaikeaa. Ei niin, etteikö voisi olla käsikirjoitettua näytelmää, mutta en vain ole päässyt näkemään sitä käsikirjoitusta.

Harri Mulari

#2 tämä on tällaista poliittista sisälukutaitoa. Olen sinänsä kohtuu vakuuttunut, että Pelkoselle ja Sirénille Soinin ulostulot ovat paha paikka. Kokonaiskuvaa se vain ei muuta eli Orpo jo päiviä sitten vakuutti kuinka Soini ei kaadu, mutta ei mene äänestyksen yhteydessä kaikkien kokoomuslaisten puolesta takuuseen. Linkki tossa blogiteksissä.

Tämä tekee asiasta niin selvän. Ryhmäkurista lipsuminen, suomeksi pari tyhjää, sallitaan, koska mitään vaaraa ei ole ja pari irtiottoa tuovat kokoomuksen ympärille kivaa pöhinää. Harva näitä jaksaa seurata ja syntyvä mielikuva on kuningas.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tuohan on vain tarkoituksenmukaisuutta. Miksi lähteä käsikirjoittamaan mitään, mikä tapahtuu itsestäänkin? Ihan turha antaa kenellekään vuotamismahdollisuutta, tai edes muistelmapaljastusta.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jos tuo näytelmä on käsikirjoitettu, ei kirjoittaja liene kepu- tai kokoomuslainen, sillä nyt meneillään olevan käsikirjoituksen peruspiirteenä näyttäisi olevan, että näiden puolueiden kansanedustajat ovat tahdottomia napinpainajia ja kummatkin puolueet on painostettavissa lilliputtipuolueen toimesta taipumaan sen tahtoon.

Eli jos hallituspuolueiden puoluekuri pitää, on se iso isku etenkin kokoomuksen uskottavuudelle ja tällä hetkellä näyttäisi siltä, että puoluekuriin on sitouduttu hullunkiihkolla.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/b9cf400a-2ea3-...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Puoluekuri on pitänyt ennenkin varsin hyvin on hallitus melkein mikä tahansa. Eikä noissa tyhjän äänestämisissä (kun eivät mitään ratkaise) tai äänestyksestä poissaolot ole myöskään mitään uutuuksia, päinvastoin. Jos ei esim. Kokoomuksen uskottavuus tähänkään mennessä ole joidenkin kohdalla lähtenyt, niin aika harvalla se enää tässä kohtaa menee.

Harri Mulari

#3 mielenkiintoinen tieto totta tosiaan, että tyhjääkään ei saisi painaa vaan pitää "eksyä käytäville". No huomenna punnitaan nähdäänkö Pelkonen ja Sirén salissa. Kovasti vannoivat Ilta-Sanomien jutussa kuinka huomenna on työpäivä ja salissa ollaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ihmiset lähtevät eri syistä mukaan politiikkaan.Siniset kiristävät kokoomusta,mikä johtaa siihen,että Orpo vaatii joitakin unohtamaan hetkeksi,miksi he ovat mukana.
Alistumalla Orpo tekee karhunpalveluksen puolueelleen.Heikosta puheenjohtajasta ei ole pääministeriksi.OECD odottaa Orpoa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kuka on Saara-Sofia Siren’. En ole kuulllutkaan. Jaana Pelkonen on puolestaan lahtelainen tytyli, joka on profiloitunut homoemäntänä - ei missään muussa. Ja nämä ovat nyt valtakunnan kaapinpäällä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kannattaako tuollaisia "kuka se ja se on" laittaa, vaikka se varmasti ihan hauskalta, yleisesti käytettävältä keinolta vähätellä keskustelusa olevaa henkilöä on joskus ehkä tuntunutkin?

Nykyään kun niin moni tieto on selvitettävissä netistä.

Mutta kiteytetään nyt vaikka siten, että Sirén on etenkin ympäristöasioissa ja tasa-arvokysymyksissä profiloitunut konstailematon asiapoliitikko Suomen Turusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mitä tämä kertoo opposition uskottavuudesta ja tilasta, jos hallituksen luottamuksesta väännetään kättä yksittäisen ministerin moraalin, etiikan ja uskonnollisuuden kautta ?

Välikysymyksen esittäjä on täysin hanurista ja pissii lillukanvarsiin, samalla kun maan tulisi valmistautua suuriin haasteisiin seuraavan taantuman iskiessä Roubinin mukaan jo v. 2020.

Toimituksen poiminnat