HarriMulari

Uusi Suomi on Suomen johtavia valemedioita

Uusi Suomi on jo ajat sitten valinnut linjansa. Kaikki käy. Mainostuloja, nam nam.

Nostan esille kolme kirjoitusta, jotka summaavat Uuden Suomen toimituksellisen linjan, linjan jota ei ole. Aloitetaan helpoimmalla, eli tällä erikoismiehellä joka otsikoi:

Helsingin Sanomat syyllistää lapsiamme hengittämisestä

Kun kommentoin otsikon sinänsä hupaisaa olkiukkoa argumenttivirheenä, niin Ossi poisti kommentin ja syytti nimittelystä. Samalla kun kaveri paukutti ad hominemia läpi ketjun ilman että tietää mitä koko argumentaatiovirhe tarkoittaa. Jääkööt Ossi otsikkoon. Turha kyherö (ad hominem) kuten minäkin.

Paskapuhealustana Uusi Suomi on kunnostautunut Arto Luukkasen sponsorina ja vaalityön tekijänä. Jos Luukkasen jutuissa on edes etäisesti asiaa, niin titteleille persot toimittelijat nostavat heti karuselliin. Kauheinkaan paska ei joudu filtteriin. Luukkanen epäilee (eli syyttää) Arhinmäkeä pahoinpitelystä ja no niin no. Kaikki käy. Mainostuloja nam nam.

Arhinmäki pahoinpiteli kansanedustajan?

Lopuksi varkaaksi ja valehtelijaksi osoittautunut Laura Huhtasaari. Laura Huhtasaari on Suomen olosuhteissa lähinnä synonyymi valemedialle. Laura valehtelee 24/7 ja jos tästä huomauttaa saa bannit Lauralta tälle alustalle ja muualle. Totta munassa te rahalle persot kyheröt sallitte tämän propagandan. Ihan vain muistutuksena Lauran tekemisistä ja sössötyksistä.

Character assassination - Henkilökuvan lokaaminen

Kukaan ei loannut. Huhtasaari on varas. Sen totesi myös riippumaton selvittäjä tuon uhriutujan töräyksen jälkeen. Tieteellisesti kelvoton.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Harri Mulari

Ekstrana nyt esimerkiksi harhaiset ja lukuisat GCM-tulkinnat sekä muiden ilmasto-ossien tykitykset. Näillä spekseillä olen täysin varma, että Stalinin puhdistukset kieltävä agenda on ihan jeba. Pitäähän sitä nyt voida keskustella.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Puheenvuorossa julkaistaan paljon valheita ja tarkoitushakuista puoluepolitiikkaa, mutta kysehän ei ole toimituksellisesta linjasta. Eivät ne Uuden Suomen toimittajien kirjoituksia ole. Toivotaan, että paremmat ajattelijat jaksavat julkaista parempia kirjoituksia. Vaikea näitä huonoja avauksia on poistaakaan, elleivät ne ole selvästi lainvastaisia.

Harri Mulari

#2 on se toimituksellista linjaa, että Luukkasen mellastusta suorastaan tuetaan. Ja miten niin on vaikeaa poistaa muut kuin selkeästi lainvastaiset avaukset? Jos jauhaa silkkoa niin parilla napsautuksella bittiavaruuteen vaan. Niinhän siis toimitaan jo nyt mutta kovin satunnaisesti.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kyl us-toimituksel "lanka" on .

Ja Lukijathan voi itse lukea ja päätellä mikä on puppua . Ihan ite .

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

En tuosta aloituksesta oikeastaan ymmärtänyt mitään, mutta otsikosta: mielestäni Uusi Suomi ei ole johtava valemedia, mutta valemediat johtavat Suomea. Aiemmin meno oli jollakin tapaa rehellisempää ja monenkirjavampaa. Nyt on vain muutamia oikeita mielipiteitä, joita kierrätetään ja kohotellaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Blogistilla on hieman oudohko käsitys asiastaan. Puheenvuorohan on toimituksen ulkopuolisille kirjoittajille värkätty alusta. Meille on ennen "kynän" käteen ottamista annettu seuraava ohje:

"Kirjautumalla hyväksyt Uuden Suomen käyttöehdot ja sitoudut noudattamaan keskusteluohjeita."

Jollakin on tämä meille ilmainen riemu rahoitettava. On mielestäni hyväksyttävää, että mm. kansanedustajien ja/tai yhteiskunnassa merkittävässä olevien henkilöiden blokit nousevat herkemmin karuselliin. Jos sillä saa jopa muutaman roposen lisää alustan ylläpitoon ja kehitykseen - niin palveleehan se meitäkin.

Valheilla sinällään on lyhyet jäljet ja pitkät varjot.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuinka moni blogisti on lukenut käyttöehdot, ja noudattaa niistä löytyvää seuraavaa ehtoa:

" Mikäli Blogipalvelun keskustelua hallinnoiva Asiakas havaitsee blogissaan toisen Asiakkaan sääntöjen vastaisen kirjoituksen, Asiakas on velvollinen poistamaan kyseisen kirjoituksen Blogipalvelu-keskustelustaan."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielipideplalsta, ei mikään valemedia.

Se on valtavan hyvä asia, että Luukkasen ja Huhtasaaren blogeja nostellaan, sillä niiden sisältö on niin tyhjää, että on hyvä, että kansa näkee sen tyhjyyden, mikä puolueen linjassa on.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ritalakin on päässyt vaikuttamaan vapaasti . Ennen saaatoin kahvit hörpätä jopa vasemmiston vaali kojul . Nyt kun mielikuvis yhdistän ritalan raivoamiseen netis vasemmiston .

Enään en pysty edes kahvei ilmaiseksi ottaa ärtymykseltäni :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kiitos, olen siis vaikuttanut. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kun kommentoin otsikon sinänsä hupaisaa olkiukkoa argumenttivirheenä, niin Ossi poisti kommentin ja syytti nimittelystä."

Minun on helppo kuvitella Mularin kirjoittamaa ala-arvoista törkyviestiö jonka katoamista nyt itkee ja uhriutuu. Asiaa ja asiallisuutta ei teidän vihervasemmiston kommenteista juuri löydä, mutta nimittelyä ja väärinymmärrystä senkin edestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ja Makkosen miljardit ja miljardit :)

Yhtä hyvää lähteidenkäyttöä, kuin Huhtasaarella.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jep, on mullakin hyviä juttuja, tosin nyt ei tule mieleen :D

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Blogisti moderoi ja valitsee linjan ja niitähän on monta, ei Uusi Suomi.

1. Kommentointi ei ole mahdollinen lainkaan.
2. Kommentit hyväksytään erikseen blogistin toimesta julkisiksi.
3. Kommentit näkyy heti, mutta blogisti voi poistaa ne julkaisun jälkeen.
4. Kommentit näkyy heti ja blogisti antaa kaikkien kommenttien olla esillä.
5. Kommentit näkyy heti ja blogisti osallistuu kommentointiin itsekin.

1-5 Kommentointi voi siten varioitua blogistin mielialan mukaan mielivaltaisesti ja valikoiden.

Kommentit ovat aina julkaisijansa mielipiteitä, ei muuta. Sananvapaus toteutuu kaikissa moderointi linjoissa. Vähiten kommentoijille tulee ongelmia, kun blogisti hyväksyy kommentit ennen julkaisua.

Suosittele-napin käytöstä, olen itse sitä mieltä, ettei se tarkoita aina että on samaaa mieltä kommentoijan kanssa vaan haluaa että muutkin lukevat sen kommentin.
Se voi olla esimerkiksi niin hulvattoman väärässä, että muidenkin kannattaa se huomata.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Lähes kaikki mediat verkossa laiminlyövät Julkisen Sanan Neuvoston ohjeita:

1. Toimituksen tulee seurata verkkosivujaan sekä pyrkiä estämään yksityisyyden suojaa ja ihmisarvoa loukkaavien sisältöjen julkaiseminen. Syrjinnän lisäksi ihmisarvoa loukkaavat esimerkiksi väkivaltaan yllyttävät sekä yksilöön tai kansanryhmään kohdistuvat vihaa lietsovat sisällöt.

2. Toimituksen tulee viipymättä poistaa sen tietoon tulleet ihmisarvoa ja yksityisyyden suojaa loukkaavat sisällöt.

3. Lapsille ja nuorille suunnattuja verkkopalstoja on valvottava erityisen huolellisesti.

4. Yleisölle on varattava mahdollisuus ilmoittaa toimitukselle asiattomasta sisällöstä niin, että ilmoittaja saa siitä vahvistuksen.

5. Yleisölle varattujen palstojen ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä tiedotusvälineiden
verkkosivuilla.

Kustannussyistä (ilmeisesti?) kohta 1 on käytännössä tulkittu siten että riittää kun kohdan 4 vaatimus täyttyy. Näin ainakin Ylen ja Helsingin Sanominen sivuilla toimitaan.

Eilen Ylen sivuilta poimittua:

"Eihän se nyt käy kermaperseille että veroa poistetaan.....jostain ne massit juhlapaikanhakijoille ja muille sompuille on kiskottava!!!!!!!!"

Jos JSN:n ohjeiden kohtaa 1 noudatettaisiin kirjaimellisesti niin tuollainen kommentointi ei tietenkään olisi mahdollista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kovin monelta - ellei peräti kaikilta - on myös jäänyt huomaamatta Uuden Suomen käyttöehdoista löytyvä seuraava kohta:

" Mikäli Blogipalvelun keskustelua hallinnoiva Asiakas havaitsee blogissaan toisen Asiakkaan sääntöjen vastaisen kirjoituksen, Asiakas on velvollinen poistamaan kyseisen kirjoituksen Blogipalvelu-keskustelustaan."

Blogistilla, joka siis on käyttöehtojen mukaan Uuden Suomen asiakas, on selkeä moderointivastuu. Tämä vastuu kuitenkin enimmäkseen ja suorastaan ylpeästi kiistetään ja kierretään. Onhan tapana pullistella sillä ettei yhtään kommenttia poisetta eikä ketään bannata.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Aika löysästi todellisuuteen liittyviä juttuja täällä pääosin kirjoitellaan, ilman tarvetta perustella omia sepustuksiaan sen kummemmin. Asioiden oikeellisuudeksi riittää näköjään oma aatteellisuus ja juuri kirjoittajan oma kristallipallo tai hänen jostakin muualta noukkiman ennustajaeukon mielipide.

Kunka useita kertoja täällä on väitetty, että Sipilän hallitus on leikannut, vaikka todellisuudessa menoja on kasvatettu yli 5 miljardilla eurolla vuodessa ?

Monilla on taipumusta niellä koukku syötteineen päivineen tarkastelematta sitä tarmemmin sen enempää. Poliittinen vaikuttaminenkin vaaleissa äänestäen perustuu ikävästi juuri tähän todellisuuteen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kunka useita kertoja täällä on väitetty, että Sipilän hallitus on leikannut, vaikka todellisuudessa menoja on kasvatettu yli 5 miljardilla eurolla vuodessa ?"

Tuo on hyvä esimerkki netissä käytävän keskustelun tasosta. Tosiasiassa Sipilän hallitus on leikannut joistain kohteista ja lisännyt rahoitusta joihinkin muihin kohteisiin niin että kokonaismenot ovat kasvaneet (oletan tässä, että väitteesi menojen kasvusta pitää paikkansa). Netissä keskustelijat voivat sitten käydä loputonta juupas-eipäs -jankutusta siitä, onko leikattu vai ei -- samalla kun ohitetaan hedelmälliselle keskustelulle pohjaa antava kysymys siitä, mistä kohteista on leikattu ja mihin kohteisiin on myönnetty entistä enemmän ja mistä tämä painotuksen muuttaminen kertoo.

Abstraktimmalla tasolla kyseessä on ohipuhuminen. Eri keskustelijat tarkastelevat asioita eri näkökulmista ja siksi samakin asia näyttäytyy eri keskustelijoille erilaisena -- ilman, että keskustelijat ovat tästä tietoisia. Olen tästä asiasta kirjoittanut kokonaisen blogitekstin:

Todellisuus ja näkökulma -- Minkä muotoinen on kahvimuki?

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kyllähän täällä maailmankommunistista utopiaa rakentavat hörhötkin saavat varsin vapaasti kirjoittaa. En usko, että he tarkoittavat pahaa. Sitten kun kirjoittaa avointen rajojen politiikkaa kritisoivasti, tulee luokitelluksi ihmiskunnan ja sen suurimpien visioiden viholliseksi ja sensuuriviranomaiset iskevät. Sitäkö blogisti haluaa? Että epämieluisat ja kriittiset puheenvuorot vaiennetaan tai viedään erilliseen nettighettoon, jossa ne muhivat vailla palautetta. Täällähän kommentoijat pääsevät kritisoimaan ajatuksia.

Harri Mulari

Mielipidekirjoitukseni tarkoituksena oli osoittaa, että täällä saa vapaasti valehdella sekä sekoilla. Joku ilmastonmuutos ei esimerkiksi ole mikään mielipide jonka olemassaolosta ja aiheuttajista edes tarvitsee keskustella. Erikoishörhöjen puuhastelua ja jos päätoimittaja Huusko tuntisi mitään vastuuta, niin niskaperseotteella ulos ja ikibannia. Politiikkatoimista ja niiden tarpeesta keskusteleminen on sitten asia erikseen ja sanan tulee olla vapaa.

Silkasta kyynisestä ahneudesta kertoo se, että linkkaamani Luukkasen pahoinpitelytöräys on edelleen luettavissa ja se että kaveri nostellaan säännöllisesti karuselliin. Viestejä kyllä poistellaan ja huomautuksia jaellaan, jos sanoo ruman sanan.

Summa summarum. Mielipiteellä ja valheella on vinha ero. Uuden Suomen blogialusta ei ole tavan kansalaisten mielipidepalsta vaan erikoismiesten ja -naisten kanava kanavoida harhojansa ja silkkaa valhetta vailla todellista mahdollisuutta edes keskustella faktoista.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Matt 7:1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan."

:)
 

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mulari tietää totuuden. Se, joka väittää vastaan, palaa helvetin ikuisessa tulessa.

Toimituksen poiminnat